This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Dag van de walvisbeleving, zondag 22 juli 2018

op Schiermonnikoog met Dr. Saskia Bosman, bioloog

 

 

Activiteiten voor superlage zomervakantie-prijzen om iedereen, van jong tot en met oud, kennis te laten maken met dit werk!

 

08:00-09:00 uur, in de Walvis aan het Wad:

Een meditatie waarin we de walvissen en dolfijnen uitnodigen om  die kwaliteiten in ons aan te raken die zij zo duidelijk belichamen: vreugde, speelsheid, flexibiliteit, vitaliteit, liefde, wijsheid, zelfbewustzijn en samen kunnen genieten in het hier en nu. Dolfijnen en walvissen komen voor bij de Waddeneilanden. Wie weet zien we ze, maar we nodigen ze in ieder geval in de geest uit.

Deelname: € 5,- pp.

 

11:00-16:00 uur, op het strand bij Paal-10:

Middag-workshop “Dolfijnen – Mensen – Walvissen in verbinding en in jezelf”

Als je met elkaar in verbinding bent, heb je ook elk een stukje van elkaar in je. Op het moment dat je je dit bewust wordt, ontstaan het groeps(‘pod’)gevoel, net als bij dolfijnen en walvissen. Een pod is een groep dolfijnen of walvissen. Zo gaan we de dolfijn en de walvis in onszelf ontdekken in deze workshop. Deze zelfbewuste, gevoelige en intelligente wezens helpen ons die kwaliteiten in onszelf te ontsluiten die zij zelf zo zichtbaar belichamen. Er wordt minimaal informatie gegeven, want er wordt vooral ervaren en gedeeld, waardoor we allemaal onze kennis, liefde en wijsheid inbrengen om samen deze workshop te creëren.

We maken een liefdevolle verbinding met de energie en het bewustzijn van de dolfijnen om de speelse, slimme, flexibele, vreugde- en liefdevolle dolfijn in onszelf te ontdekken. We communiceren ermee in klank, beeld, gevoel en nog meer vormen. Dit doen we met behulp van diverse meditatieve oefeningen en met wat er in ons groepsveld opkomt. Daarna verbinden we ons met de energie en het bewustzijn van de walvissen om de wijze, liefdevolle walvis met zijn tientallen miljoenen jaren oude herinneringen in onszelf te ontdekken. We communiceren ermee in meditatie, klank, beeld, gevoel en nog meer vormen. Walvissen en dolfijnen willen samen met de mensen het milieu op onze Aarde herstellen. Ook dit is een reden waarom wij de verbinding met deze wezens zoeken en zij met ons.

Indien mogelijk doen we onze meditaties in het water en op het strand.

Deelname: € 10,- pp. Lunchpakket meebrengen.

 

21:00-22:00 uur, in de Walvis, aan het Wad:

Afsluitende meditatie waarin we de walvissen en dolfijnen met wie we samengewerkt hebben onze dankbaarheid tonen en een blijvende vriendschap met hen sluiten.

Deelname: € 5,- pp.

 

Deze activiteiten vinden plaats in het kader van het project Walfisk Mienskip  van eco kunstenaar Ludy Feyen en Garda Meerdink, waarin een pleidooi gehouden wordt voor een schone zee, waar plasticvervuiling hopelijk snel verleden tijd is.

 

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar in biologie, bewustzijn en innerlijke groei.  Zij heeft vele bijzondere ervaringen gehad met walvissen en dolfijnen en ontdekt dat deze ons kunnen helpen mooie kwaliteiten in onszelf naar voren te laten komen. InspiRadiance, website www.inspiradiance.nl, e-mail  inspiradiance@gmail.com.

 

Het volledige programma:

Tussen 3 en 20 juli is eco kunstenaar Ludy Feyen bezig met de bouw van een walvis met jong.

Kijk of kom meewerken; iedereen is altijd welkom.

walfisk mienskip 2018

Zaterdag 21 juli 2018 op Schiermonnikoog:

De hele dag vanaf 12 uur zijn er activiteiten in en rondom de walvis.

12.00 feestelijke oplevering van de Walfisk Mienskip met “doop” door de burgemeester Ineke van Gent

We proosten met elkaar;  we genieten van de

Feestelijke zang van het duo Syta en Marije uit Veenwouden.

Activiteiten voor kinderen:

 o.a.

  • wensen schilderen en schrijven voor de walvis en alle andere vissen in de zee.
  • muziek en walviszang  in de walvis.
  • schelpen versieren.
  • juttersgeluk en sieraden maken.

braderie met kraampjes van o.a.

Joris Collier, Gerdie de Jonge, Saskia Bosman, Mathilda van der Weij

17.00 Piter Wilkens zingt zijn nieuwe lied bij de walvis.

21.00 uur Concert Piter Wilkens met Trio  locatie COS  entree € 12,-

Deze dag kunnen er al spontaan walvisbelevings- en meditatieactiviteiten met Saskia Bosman ontstaan voor geinteresseerden die op de zondag niet kunnen.

Zondag 22 juli Dag van de walvisbeleving olv  ervaringsdeskundige Saskia Bosman, op Schiermonnikoog:

8.00 – 9.00 uur meditatie in de walvis met Saskia Bosman € 5,-

11.00 – 16.00 uur Meditatie aan Zee samen wandelen naar Paal 10, € 10,-; lunchpakket meebrengen.

21.00 – 22.00 uur avond meditatie in de walvis. € 5,-