This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Dolfijnenreis Azoren 2018-05-24T22:09:34+00:00

Zwemmen met dolfijnen in de Azoren

Avontuurlijke en innerlijke natuurbeleving met Dr. Saskia Bosman (bioloog)

3 t/m 10 juli 2018

De dolfijnen in de Azoren (Atlantische Oceaan) nodigen je uit om met hen te komen zwemmen!

Zelf heb ik er gezwommen met wilde dolfijnen in de zomer van 2017, wat een zeer bijzondere ervaring was. Op elke excursie vonden we wel een grote groep dolfijnen, die meteen om de zodiac boot heen kwamen spelen. Zodra ik van de rubberen rand van de boot het water ingleed en onder water de dolfijnen zag en hoorde, voelde ik me opgenomen in hun pod, de dolfijnenfamilie. Dolfijnen zijn intelligente, gevoelige en zelfbewuste dieren met een eigen taal, een sterk sociaal leven, speels en vol liefde. Door ons met meditatie voor te bereiden en ontspannen te snorkelen, voelen de dolfijnen en wij ons allemaal op ons gemak en is er des te diepgaander contact mogelijk. Soms zwemmen we met minder dan een dozijn dolfijnen, soms met wel vijftig.  Hoeveel of hoe weinig er ook aanwezig zijn, al is het er maar één, zwemmen met wilde dolfijnen verandert je diepgaand, kan ik uit eigen ervaring zeggen! De aanwezigheid van dolfijnen om je heen maakt die kwaliteiten in je wakker, die zij zelf zo duidelijk belichamen: vreugde, speelsheid, flexibiliteit, intelligentie, liefde, saamhorigheid, kunnen genieten van het leven en nog veel meer. Hun groeps(pod)veld is duidelijk voelbaar, waardoor ook wij vanzelf steeds meer een pod zullen worden, samen met de dolfijnen. Iedereen, spiritueel bezig of niet, keert intens blij en met een brede glimlach terug in de haven na een dolfijnentocht. En dat ook nog eens bij een beeldschone eilandengroep, overgebleven van Atlantis, nu van Portugal.

De plaatselijke touroperator is een ecotoeristische organisatie, die respectvol met de dolfijnen omgaat en zich actief inzet voor de wereldwijde bescherming van walvissen en dolfijnen. Aan boord van de zodiac is naast de schipper altijd een zeebioloog of natuurgids aanwezig, die volkomen vertrouwd is met het gedrag van alle dolfijnen- en andere diersoorten en daarom meteen zal zien of de dolfijnen zin hebben om met mensen te zwemmen of niet. Gelukkig hebben ze er vrijwel altijd zin in! Ze komen dan naar de boot, spelen eromheen en dit is een uitnodiging om hen met twee personen tegelijk te vergezellen in het water. Iedereen in de Zodiac komt aan de beurt tijdens iedere 3 uur durende dolfijnentocht.

Voor deze dolfijnenreis is het belangrijk goed te kunnen zwemmen, omdat we midden in de open oceaan zwemmen. Het is ook belangrijk om goed ter been te zijn vanwege het wandelen in Ponta Delgada en tijdens de excursie naar Furnas. Met rug-, bekken- of heupklachten of zwangerschap wordt deze reis sterk afgeraden omdat de Zodiac boot bij het snelle uit- en/of terugvaren soms flink kan dansen op de golven.  Ben je gezond en niet zwanger, dan kan het juist een heerlijk gevoel zijn. Als je last hebt van zeeziekte, doe er dan iets tegen vóór iedere vaartocht, zowel voor je eigen vaarplezier als dat van de andere deelnemers. Als de oceaan te ruw is om in te zwemmen zal de boot niet uitvaren en zal door de zeer coöperatieve lokale touroperator gezocht worden naar een andere dag en tijdstip om de excursie alsnog te houden of een vervangende excursie zoals een vaartocht om walvissen te spotten of een landexcursie. Vanaf bijna elke plek op het eiland zie je de oceaan. Er wordt altijd gezwommen op veilige plekken, dus nooit in stromingen of in de buurt van gevaarlijke zeedieren. Het is reuze handig als je kan snorkelen. Om vanaf de eerste excursie het beste uit je reis te halen en zo min mogelijk tijd verloren te laten gaan aan het leren snorkelen,  is het sterk aan te bevelen om zelf voor de reis al te oefenen in een zwembad of buitenwater, tenzij je al kunt snorkelen. Tijdens de eerste dolfijnentocht is er gelegenheid om aan het snorkelen op volle zee te wennen. We zwemmen zonder vinnen. De plaatselijke touroperator zorgt voor wetsuits met korte mouwen en pijpen, waterdichte jacks, zwemvesten en (voor wie er geen bij zich heeft) duikmaskers met snorkel. Je kunt ook je eigen duikmasker en snorkel meenemen, dan weet je zeker dat de snorkelset past. De aanwezigheid van dolfijnen kan nooit gegarandeerd worden, maar de kans dat we een dolfijnensoort aantreffen in juli is 95 %. De meest voorkomende dolfijnensoorten in de Azoren zijn gevlekte dolfijnen, gewone dolfijnen en tuimelaars.

De Azoren liggen midden in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Portugal.  Het vulkaaneiland São Miguel en de zee eromheen hebben een aangenaam klimaat: lekker warm en altijd een zeewindje, zodat het nooit te heet wordt. Het is een prachtig eiland met veel groen en bloemen, oude dorpjes en enkele vulkanen met mooie kratermeren en warme bronnen. Ponta Delgada is een sfeervol stadje met een oud en traditioneel-Portugees uitziend centrum. In de binnenstad en aan de haven zijn vele restaurants te vinden waar je al voor 15 à 20 Euro heerlijk kan eten, Azoriaans of internationaal. Vrijwel iedereen op het eiland verstaat en spreekt Engels. De in de Azoren gebruikte munt is de Euro. Het toerisme is nog maar sinds 5 jaar op gang aan het komen in de Azoren, dus er is nog een heel oorspronkelijke sfeer.

Hieronder vind je het programma en nog meer praktische gegevens.

Programma op het eiland São Miguel – 7 nachten

Dag 1 | Aankomst en transfer van de luchthaven naar het hotel.

Dag 2 | Zwemmen met dolfijnen & bezoek aan het eilandje Vila Franca, waar we gaan snorkelen op een ondiepe plek met mooie gekleurde vissen; de hele dag.

Dag 3 | Zwemmen met dolfijnen & vrije middag

Dag 4 | Thema-excursie naar Furnas, een kratermeer; de hele dag.

Dag 5 | Zwemmen met dolfijnen & vrije middag

Dag 6 | Zwemmen met dolfijnen & vrije middag

Dag 7 | Zwemmen met dolfijnen & vrije middag

Day 8 | Vertrek met transfer van het hotel naar de luchthaven.

De lokale touroperator neemt ons telkens als groep mee, zonder andere toeristen. Zij geeft ons op alle excursies minimaal een half uur de tijd om te mediteren. We hebben vier vrije middagen. Als de groep dit wil kunnen we per vrije middag besluiten om gezamenlijk nog iets te doen. Het kan ook gebeuren dat één of meer vrije middagen gebruikt worden voor excursies die uitgesteld zijn vanwege het weer.

Accomodatie:

We zullen verblijven (7 overnachtingen met ontbijt) in een viersterrenhotel in een rustige buurt in het centrum van het stadje Ponta Delgada. Het stadscentrum ligt langs de marina en dus dicht bij de havenlokatie van waaruit onze Zodiac boot zal vertrekken voor de zee-excursies. Vanuit het hotel bereik je lopend de restaurants, bars, winkels, parken en de haven.

Vlucht:

Een vlucht naar de Azoren is altijd met een overstap in Lissabon of Porto. We hebben zo gunstig mogelijke tijden uitgezocht.

Heenreis dinsdag 3 juli 2018: we vertrekken voor in de middag van Schiphol en komen voor in de avond aan in Ponta Delgada, de overstap in Lissabon is een klein uur.

Terugreis dinsdag 10 juli 2018: we vertrekken vroeg in de ochtende vanuit Ponta Delgada en komen voor in de avond aan op Schiphol.

In de Azoren is het 2 uur vroeger dan in Nederland.

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle vluchten Amsterdam-Lissabon-Ponta Delgada en vice versa;
 • Transfers luchthaven | hotel | luchthaven;
 • Accomodatie (7 overnachtingen met ontbijt in hotel)
 • Vijf excursies van elk een halve dag om te zwemmen met dolfijnen;
 • Briefing voor de eerste zwemtocht;
 • Engels sprekende zeebioloog of natuurgids;
 • Excursie van een halve dag naar het Vila Franca eilandje, inclusief lunch;
 • Excursie van een hele dag naar Furnas inclusief een Cozido lunch (dit is een lunch bereid met de stoom uit de Aarde).
 • Het gebruik van wetsuits, waterdichte jacks, zwemvesten en duikmaskers met snorkel.

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Ophalen en terugbrengen voor de zee-activiteiten. Echter, de havenlokatie waar we vertrekken is op 15 minuten lopen van het hotel.
 • Lunch op de dagen 1, 3, 5, 6, 7 & 8;
 • Diners en dranken;
 • Optionele activiteiten waar je ter plaatse nog voor kunt boeken.

Reissom:

Totale reissom per persoon op basis van 7 overnachtingen in een:

 • Standaard 2-persoonskamer: € 1830,-.
 • Superior 2-persoonskamer: € 1870,-
 • Standaard 1-persoonskamer: € 2210,-,
 • Superior 1-persoonskamer: € 2280,-.

Na aanmelding ontvang je verdere instructies voor de (aan)betaling op de rekening van het STO reisgelden-garantiefonds waar InspiRadiance bij aangesloten is. Het garantiefonds beschermt jouw volledige betaling tot 1 dag na de reis tegen eventueel failissement en/of surseance van betaling van InspiRadiance. Lees zorgvuldig de pagina Reisvoorwaarden door.

De reis gaat door als er 9 deelnemers mee gaan plus ik zelf als reisbegeleider.

Informatie en aanmelding: per e-mail aan inspiradiance@gmail.com, vóór 4 april 2018.

Meld je aan voor de reis met je naam (zoals in je paspoort), woonadres, e-mailadres en geboortedatum, ook van degenen die met je meekomen. Meld je echter zo snel mogelijk aan, want een dolfijnenzwemgroep is meestal snel vol! Na aanmelding ontvang je een factuur voor de aanbetaling (25 % van de reissom). De plaatsen in de groep (maximaal 9 deelnemers) worden gevuld in volgorde van binnenkomst van de aanbetalingen. Betalingen vinden plaats op onze derdegeldenrekening bij Certo Escrow.

Door je aan te melden ga je accoord met de privacyverklaring van InspiRadiance. Om deze te lezen, klik hier.

Deelnemers worden geacht zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Houd ons op de hoogte van evt. fysieke of geestelijke beperkingen.

In principe zijn deelnemers met een lichte fysieke/geestelijke beperking welkom op de reis, maar er vindt altijd een gesprek plaats om een inschatting te maken of de reis haalbaar is. De beslissing ligt bij de reisorganisatie. Lees zorgvuldig de pagina Reisvoorwaarden door. Download Reisvoorwaarden InspiRadiance.

Deze reis valt onder STO-reisgarantie.