This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Dolfijnreis Azoren 2021 2021-03-27T10:49:21+01:00

VvKR

Voor de pakketreizen zoals deze is InspiRadiance aangesloten bij STO Garant: Garantieregeling. Zie ook de reisvoorwaarden.

Zwemmen met dolfijnen in de Azoren

Avontuurlijke en innerlijke natuurbeleving met Dr. Saskia Bosman (bioloog)

1e groep: vr 4 – za 12 juni 2021

2e groep: vr 18- za 26 juni 2021

N.B.! De reis Zwemmen met dolfijnen in de Azoren kan dit jaar nog niet plaatsvinden, vanwege de ingewikkelde situatie met de corona maatregelen in Nederland en de Azoren. Hopelijk kan het volgend jaar weer wel.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Deze reis valt onder STO-reisgarantie. Zie ook de reisvoorwaarden.

De dolfijnen in de Azoren (Atlantische Oceaan) nodigen je uit om met hen te komen zwemmen!

Foto: Saskia Bosman © 2018

De eerste groep heeft er gezwommen met wilde dolfijnen in juli 2018, wat een zeer bijzondere ervaring was! Op elke excursie vonden we wel een grote groep dolfijnen, die meteen om de zodiac boot heen kwamen spelen. Zie het reisverslag. Dolfijnen zijn intelligente, gevoelige en zelfbewuste dieren met eigen talen en dialecten, een sterk sociaal leven, speels en vol liefde. Door ons met meditatie voor te bereiden en ontspannen te snorkelen, voelen de dolfijnen en wij ons allemaal op ons gemak en is er des te diepgaander contact mogelijk. Soms zwemmen we met minder dan een dozijn dolfijnen, soms met wel vijftig.  Hoeveel of hoe weinig er ook aanwezig zijn, al is het er maar één, zwemmen met wilde dolfijnen verandert je diepgaand, kan ik uit eigen ervaring zeggen! De aanwezigheid van dolfijnen om je heen maakt die kwaliteiten in je wakker, die zij zelf zo duidelijk belichamen: vreugde, speelsheid, humor, flexibiliteit, intelligentie, liefde, saamhorigheid, kunnen genieten van het leven en nog veel meer. Hun groeps(pod)veld is duidelijk voelbaar, waardoor ook wij vanzelf steeds meer een pod zullen worden, samen met de dolfijnen. Iedereen, spiritueel bezig of niet, keert intens blij en met een brede glimlach terug in de haven na een dolfijnentocht. En dat ook nog eens bij een beeldschone eilandengroep, overgebleven van Atlantis, nu van Portugal.

De plaatselijke touroperator is een ecotoeristische organisatie, die respectvol met de dolfijnen omgaat en zich actief inzet voor de wereldwijde bescherming van walvissen en dolfijnen. Aan boord van de zodiac is naast de schipper altijd een zeebioloog of natuurgids aanwezig, die volkomen vertrouwd is met het gedrag van alle dolfijnen- en andere diersoorten en daarom meteen zal zien of de dolfijnen zin hebben om met mensen te zwemmen of niet. Gelukkig hebben ze er vrijwel altijd zin in! Ze komen dan naar de boot, spelen eromheen en dit is een uitnodiging om hen met twee personen tegelijk te vergezellen in het water. Iedereen in de Zodiac komt minstens 1 keer aan de beurt tijdens iedere 3 uur durende dolfijntocht.

Foto: Saskia Bosman © 2018

Voor deze dolfijnreis is het belangrijk goed en zelfstandig te kunnen zwemmen, omdat we midden in de open oceaan zwemmen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen eraan deelnemen. Het is ook belangrijk om goed ter been te zijn vanwege het wandelen in Ponta Delgada en tijdens de excursie naar Furnas. Met rug-, bekken- of heupklachten of zwangerschap wordt deze reis sterk afgeraden omdat de Zodiac boot bij het snelle uit- en/of terugvaren soms flink kan dansen op de golven.  Ben je gezond en niet zwanger, dan kan het juist een heerlijk gevoel zijn. Als je last hebt van zeeziekte, doe er dan iets tegen vóór iedere vaartocht, zowel voor je eigen vaarplezier als dat van de andere deelnemers. Als de oceaan te ruw is zal de boot niet uitvaren en zal door de zeer coöperatieve lokale touroperator gezocht worden naar een andere dag en tijdstip om de excursie alsnog te houden of een vervangende excursie zoals een vaartocht om walvissen te spotten of een landexcursie. Vanaf bijna elke plek op het eiland zie je de oceaan. Er wordt altijd gezwommen op veilige plekken, dus nooit in stromingen of in de buurt van gevaarlijke zeedieren. Het is reuze handig als je al kan snorkelen. Om vanaf de eerste excursie het beste uit je reis te halen en zo min mogelijk tijd verloren te laten gaan aan het leren snorkelen,  is het sterk aan te bevelen om zelf voor de reis al te oefenen in een zwembad of buitenwater, tenzij je al kunt snorkelen. Tijdens de eerste dolfijnentocht is er gelegenheid om aan het snorkelen op volle zee te wennen. We zwemmen zonder vinnen, om niet te snel te ver van de boot te gaan. De plaatselijke touroperator zorgt voor wetsuits met korte mouwen en pijpen, spatdichte jacks, zwemvesten en (voor wie er geen bij zich heeft) duikmaskers met snorkel. Je kunt ook je eigen duikmasker en snorkel meenemen, dan weet je zeker dat de snorkelset past. De aanwezigheid van dolfijnen kan nooit gegarandeerd worden, maar de kans dat we een dolfijnensoort aantreffen in juni, juli of augustus is 95 %. De meest voorkomende dolfijnensoorten in de Azoren zijn Atlantische vlekdolfijnen, gewone dolfijnen en tuimelaars.

De Azoren liggen midden in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Portugal. Het vulkaaneiland São Miguel en de zee eromheen hebben een aangenaam klimaat: lekker warm, vaak schapenwolkjes en altijd een zeewindje, zodat het nooit te heet wordt. Het is een prachtig eiland met veel groen en bloemen, oude dorpjes en enkele vulkanen met mooie kratermeren en warme bronnen. Ponta Delgada is een sfeervol stadje met een oud en traditioneel-Portugees uitziend centrum. In de binnenstad en aan de haven zijn vele restaurants te vinden waar je al voor 15 à 20 Euro heerlijk kan eten, Azoriaans of internationaal. Vrijwel iedereen op het eiland verstaat en spreekt Engels. De in de Azoren gebruikte munt is de Euro. Het toerisme is nog maar sinds 8 jaar op gang aan het komen in de Azoren, dus er is nog een heel oorspronkelijke sfeer.

Foto: Saskia Bosman © 2018

Hieronder vind je als voorbeeld het programma van 2018-2020 en nog meer praktische gegevens.

Programma op het eiland São Miguel – 8 nachten:

Dag 1 | Aankomst en transfer van de luchthaven naar het appartement.

Dag 2 | Vrije dag.

Dag 3 | Zwemmen met dolfijnen & vrije middag.

Dag 4 | Zwemmen met dolfijnen & vrije middag.

Dag 5 | Jeep Tour en activiteiten in/rond kratermeer Sete Cidades; hele dag.

Dag 6 | Thema-excursie naar Furnas, een kratermeer; de hele dag.

Dag 7 | Zwemmen met dolfijnen & vrije middag.

Dag 8 | Zwemmen met dolfijnen & vrije middag.

Dag 9 | Vertrek met transfer van het appartement naar de luchthaven.

De volgorde van de dagen kan nog veranderen.

De lokale touroperator neemt ons telkens als groep mee, zonder andere toeristen en met een vaste, Engels sprekende zeebioloog. Zij geeft ons op alle excursies een half uur de tijd om te mediteren. We hebben vier vrije middagen. Als de groep dit wil kunnen we per vrije middag besluiten om gezamenlijk nog iets te doen. Het kan ook gebeuren dat één of meer vrije middagen gebruikt worden voor excursies die uitgesteld zijn vanwege het weer.

Accomodatie:

We zullen verblijven (8 overnachtingen) in 1 of 2 dicht bijeen gelegen gemeubileerde appartementen in het stadje Ponta Delgada. Dicht bij de marina en dus ook dicht bij de havenlokatie van waaruit onze Zodiac boot zal vertrekken voor de zee-excursies. Vanuit het appartement bereik je lopend de restaurants, bars, winkels, parken en de haven.

Vlucht:

Een vlucht naar de Azoren is altijd met een overstap in Lissabon of Porto. We zoeken zo gunstig mogelijke tijden uit.

Tijdverschil:

In de Azoren is het 2 uur vroeger dan in Nederland.

Munt:

De Euro.

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle vluchten Amsterdam-Lissabon-Ponta Delgada en vice versa;
 • Transfers luchthaven | appartement| luchthaven;
 • Accomodatie (8 overnachtingen)
 • Vier excursies van elk een halve dag om te zwemmen met vrije dolfijnen;
 • Briefing voor de eerste zwemtocht;
 • Engels sprekende zeebioloog of natuurgids;
 • Excursie van een hele dag naar Furnas inclusief een Cozido lunch (dit is een lunch bereid met de stoom uit de Aarde).
 • Excursie van een hele dag naar Sete Cidades inclusief lunch.
 • Het gebruik van wetsuits, spatdichte jacks, zwemvesten en duikmaskers met snorkel.

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Ophalen en terugbrengen voor de zee-activiteiten. Echter, de havenlokatie waar we vertrekken is op loopafstand van het appartement.
 • Lunch op de dagen 1, 2, 3, 4, 6, 8 en 9;
 • Ontbijten, diners en dranken;
 • Optionele activiteiten waar je ter plaatse nog voor kunt boeken.

Reissom:

Het financiële plaatje wordt op dit moment nog uitgezocht. De reissom zal naar verwachting tussen de €1850,- en €2000,- liggen per volwassen deelnemer. Deze reizen zijn beide in het voorseizoen en hierdoor goedkoper dan in het hoogseizoen.

Aanmelding:

Aanmelding: Meld je aan als je echt mee wil met 1 van de reizen in 2021. Er kunnen maximaal 7 deelnemers per groep mee. Zodra er 7 deelnemers per groep op de lijst staan, worden de reserveringen gedaan van de vluchten, appartement(en) en excursies. Dit gebeurt uiterlijk rond 15 maart 2021.

Na boeking ontvang je dan verdere instructies voor de (aan)betaling op de rekening van het STO reisgelden-garantiefonds waar InspiRadiance bij aangesloten is. Het garantiefonds beschermt jouw volledige betaling tot 1 dag na de reis tegen eventueel failissement en/of surseance van betaling van InspiRadiance. Lees zorgvuldig de pagina Reisvoorwaarden door.

De reis gaat door als er 7 deelnemers per groep mee gaan plus ik zelf als reisbegeleider.

Aanmelding: per e-mail aan inspiradiance@gmail.com of via het aanmeldformulier vóór 15 maart 2021.

Meld je echter zo spoedig mogelijk aan, want dolfijnenzwemgroepen zijn meestal snel vol!

Door je aan te melden ga je akkoord met de privacyverklaring van InspiRadiance. Om deze te lezen, klik hier.

Deelnemers worden geacht zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten (dit is verplicht voor deze reis).

Minderjarigen (jonger dan 18 jaar) kunnen alleen deelnemen onder begeleiding van minstens 1 ouder of voogd. Minimum leeftijd voor deelname is 8 jaar.

Houd ons op de hoogte van evt. fysieke of geestelijke beperkingen.

In principe zijn deelnemers met een lichte fysieke/geestelijke beperking welkom op de reis, maar er vindt altijd eerst een gesprek plaats om een inschatting te maken of de reis haalbaar is. De beslissing ligt bij de reisorganisatie. Lees zorgvuldig de pagina Reisvoorwaarden door. Download Reisvoorwaarden InspiRadiance.

Deze reis valt onder STO-reisgarantie.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Zie ook de reisvoorwaarden.

InspiRadiance staat ook op:

TravWizards

ReisOrakel

Foto: Saskia Bosman © 2018