This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Lezingen 2018-10-28T21:17:36+01:00

Lezingen aanbod

Hieronder volgt mijn aanbod aan lezingen. De entreeprijzen kunnen verschillen per lokatie. Ik nodig je uit om samen met mij (een) lezing(en) te organiseren, bij jou in de huiskamer of in een zaal. Alle lezingen gaan vergezeld van 1 of 2 meditatieve oefeningen.

DOLFIJNEN – WALVISSEN – MENSEN IN VERBINDING

Door Dr. Saskia Bosman, bioloog

Wat voor wezens zijn dolfijnen en walvissen? Kunnen wij met hen communiceren, zwemmen, spelen en samenwerken? Willen zij dat ook? Hoe zien zij mensen?

lees meer

Wetenschappers hebben ontdekt dat walvissen en dolfijnen (inclusief bruinvissen) enorm intelligent, gevoelig en zelfbewust zijn en zelfs culturen hebben. Ook intuitieve, gevoelige mensen die telepathisch in contact met hen staan weten dit en vertellen er wereldwijd dezelfde verhalen over, zoals: de mensheid heeft een technologische cultuur, walvissen en dolfijnen hebben bewustzijnsculturen. Wat willen ze ons leren? Ze bieden aan ons te helpen bij onze ontwikkeling tot een bewustzijnscultuur, die vanuit liefde en in harmonie leeft met de natuur. Dolfijnen en walvissen kunnen met hun sonar en hun energie ons zelfgenezend vermogen stimuleren, ze kunnen met hun bewustzijn reizen over de aarde en door de kosmos en zelfs zichzelf teleporteren. Ze maken deel uit van een grote, intergalactische gemeenschap van walvisachtigen. Saskia Bosman is wetenschappelijk (als bioloog) en intuitief en zal zowel wetenschappelijke als spirituele informatie over de dolfijnen en walvissen delen, dit alles op een begrijpelijke, niet-technische wijze en rijk geillustreerd met foto’s, filmpjes en meditaties.

 

 

EVOLUTIE

Zet bewust je cellen in voor jouw verjonging, rust en evolutie! (voorheen: “Zet bewust je cellen in voor je eigen evolutie!”)

Lezing door Dr. Saskia Bosman, bioloog

Jij hebt alles in huis om een vitale, liefdevolle, vreedzame mens te zijn met meesterschap over je eigen leven, in harmonie met het grote geheel. Onze planeet gaat op dit moment door diverse crises heen. Tegelijkertijd staan we op het punt van een evolutiesprong en ons lichaam heeft alle informatie en (potentiёle) bedrading al in zich om deze sprong te nemen.

lees meer

Wie goed rondkijkt in het wetenschappelijk onderzoek sinds 2000 vindt veel aanwijzingen hoe we als mens ons welzijn en onze verdere ontwikkeling kunnen ondersteunen. Dit kunnen we door vanuit ons innerlijk optimaal gebruik te maken van de plasticiteit ofwel het aanpassingsvermogen van ons lichaam. Met onze geest beïnvloeden we hoe de informatie in ons DNA zich uitdrukt in het lichaam, verjongend kan werken en welke verbindingscircuits ons zenuwstelsel vormt, en meer.

Wetenschappelijk onderzoek aan allerlei vormen van meditatie en meditatieve beweging (waaronder yoga) laat vanaf het DNA-en celniveau zien hoe lichaam en geest uit een stresspatroon naar een staat van rust en harmonie gaan, die we vervolgens uitstralen op onze omgeving. Als je liefdevol, blij en gelukkig bent, kunnen anderen dit ook voelen dankzij de spiegelneuronen in hun hersenen. Onze sluimerende talenten worden wakker doordat de onbewuste onderdrukking ervan opgeheven wordt. Ons zeer plastische lichaam verandert in een voertuig voor verdere evolutie.

Er ligt een mooie weg voor ons open. De eerste stap op deze weg is eenvoudig te zetten en is het begin van een fascinerende reis.

 

PIJNAPPELKLIER

De pijnappelklier, middelaar tussen binnen en buiten

Lezing door Dr. Saskia Bosman, bioloog

Hoe kun je de pijnappelklier inzetten voor je gezondheid en innerlijke groei? Deze lezing gaat over een heel klein maar belangrijk kliertje midden in de hersenen. De pijnappelklier is de middelaar tussen binnen en buiten. Deze klier speelt een krachtige rol in onze gezondheid en ons bewustzijn. In deze lezing wordt uitleg gegeven over de werking van de pijnappelklier en hoe je je gezondheid ermee kunt stimuleren.

lees meer

Deze lezing zal gaan over:

De pijnappelklier als middelaar tussen ons lichaam en onze omgeving:

  • De communicatie met ons zenuwstelsel en de zintuigen
  • Evolutie van de pijnappelklier als derde oog en veelzijdig waarnemingsorgaan.
  • De kristalletjes in de pijnappelkliercellen als zenders en ontvangers.

De biologie van de pijnappelklier:

  • Waar ligt de pijnappelklier in ons brein?
  • De productie en de werking van pijnappelklierhormonen.

De pijnappelklier in gezondheid, genezing en bewustzijn:

  • Verkalking en ontkalking van de pijnappelklier.
  • Het inzetten van de pijnappelklier om het zelfgenezend vermogen te stimuleren met meditatieve oefeningen.
  • De pijnappelklierhormonen maken verschillende bewustzijnsstaten mogelijk.
  • Wat oude en nieuwe culturen over de pijnappeklier wisten.
  • De pijnappelklier als kosmische antenne.

 

DE KOSMOS CYCLUS

Lezingen door Dr. Saskia Bosman, bioloog

Buitenaards leven – waar zoeken we naar?

De astrobiologie zoekt naar buitenaards leven en naar de geschikte omstandigheden ervoor. Dit gebeurt zowel in ons zonnestelsel als erbuiten. De meeste astrobiologen gaan uit van levensvormen zoals we die op aarde kennen. Zijn totaal andere levensvormen ook mogelijk? Hoe kunnen we die herkennen? Zijn ze al op de Aarde terecht gekomen? Hoe staat het met de zoektocht naar intelligent buitenaards leven?

Zoeken naar leven in ons zonnestelsel.

Met ruimtesondes wordt er druk gezocht naar leven in ons zonnestelsel. De eerste tekenen zijn al gevonden die mogelijk wijzen op leven in de bodem en lavagrotten van Mars, in het wolkendek van Venus en zelfs op Titan, een maan van de planeet Saturnus. Men rekent op microben en eenvoudige, meercellige levensvormen. Maar deze levensvormen kunnen totaal anders zijn dan de aardse levensvormen. Hoe gaan we ze vinden? Hebben levensvormen universele, meetbare kenmerken?

Sterrenkijkavond

Deze is buiten, zomogelijk in een volkssterrenwacht. Je wordt wegwijs gemaakt aan de sterrenhemel, waar veel mooie objecten te vinden zijn, geschikt voor verrekijkers tot en met krachtige telescopen. Breng je mobiele telefoon mee, want er zijn op sterrenkijkgebied ook leuke gratis apps te downloaden.

Dr. Saskia Bosman is bioloog en sinds de middelbare school geinteresseerd in sterrenkunde. Ze houdt graag de ontwikkelingen bij over ruimte, tijd en hoe het heelal in elkaar zit en werkt. De laatste jaren verdiept ze zich in de astrobiologie, doet nu ook onderzoek op dit gebied en is lid van de beroepsvereniging de European Astrobiology Network Association.

Data, tijd, lokatie: zie agenda.