This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Lezingen 2017-11-18T19:49:06+00:00

Lezingen aanbod

Hieronder volgt mijn aanbod aan lezingen. De entreeprijzen kunnen verschillen per lokatie. Ik nodig je uit om samen met mij (een) lezing(en) te organiseren, bij jou in de huiskamer of in een zaal.

DOLFIJNEN – WALVISSEN – MENSEN

IN VERBINDING

Door Dr. Saskia Bosman, bioloog

Wat voor wezens zijn dolfijnen en walvissen? Kunnen wij met hen communiceren, zwemmen, spelen en samenwerken? Willen zij dat ook? Hoe zien zij mensen?

lees meer

Wetenschappers hebben ontdekt dat walvissen en dolfijnen intelligente en zelfbewuste zeezoogdieren zijn, die de geluidsecho’s die terug komen van hun sonar ervaren als ruimtelijke beelden. Dolfijnen en walvissen hebben grote hersenen, die sterker geplooid zijn dan de onze. Net als wij hebben ze de juiste bedrading in hun hersenen om invoelende (empathische) en sociale wezens te zijn die liefde en compassie kunnen voelen, maar ook kunnen lijden. Hun hersenen hebben de bedrading voor spraak, bewuste gedachten en toekomstplanning.

Intuїtieve, gevoelige mensen voelen de energie van deze dieren en van hun groep. Ze wisselen telepathisch-holografisch informatie uit met walvissen en dolfijnen. Dit kun jij ook leren! Uit zulke contacten komt onder andere naar voren, dat walvissen en dolfijnen met ons willen samenwerken in persoonlijke en gezamenlijke innerlijke groei en in het herstellen van ons leefmilieu en klimaat. Wanneer we met hen gaan zwemmen op een respectvolle manier, verwelkomen ze ons in hun pod (familiegroep). Dolfijnen en walvissen maken in iedereen die kwaliteiten wakker die ze zelf zo duidelijk belichamen: intense vreugde, speelsheid, liefde, wijsheid, genieten en een warm groepsgevoel.

En dan zijn er de verhalen, door alle tijden heen: dolfijnen en walvissen die overboord geslagen mensen redden, die zwemmers beschermen tegen haaien en vissers helpen met vissen. Dolfijnen en walvissen die mensen op zee de weg wijzen. Dolfijnen die ons zelfgenezend vermogen stimuleren.

Als je dolfijnen en/of walvissen ontmoet vanuit een boot of vanaf de waterkant of, sterker nog, als je met hen zwemt, ervaar je een intense vreugde en gebeurt er van binnen nog veel meer.

Dit alles zal op een niet-technische wijze verteld en ervaren worden op deze lezing. Deze wordt rijk geїllustreerd met verhalen en beelden. Duik in de mooie, fascinerende wereld van de walvissen en dolfijnen en voel je in verbinding met hen! Er zal tijd zijn voor vragen, meditatie en uitwisseling van ervaringen.

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker en verdiept zich al 40 jaar in biologie, bewustzijn en innerlijke groei.  Zij heeft vele bijzondere ervaringen gehad met walvissen en dolfijnen en ontdekt dat deze ons kunnen helpen mooie kwaliteiten in onszelf naar voren te laten komen.

 

 

EVOLUTIE

Zet bewust je cellen in voor jouw verjonging, rust en evolutie! (voorheen: “Zet bewust je cellen in voor je eigen evolutie!”)

Lezing door Dr. Saskia Bosman, bioloog

Jij hebt alles in huis om een vitale, liefdevolle, vreedzame mens te zijn met meesterschap over je eigen leven, in harmonie met het grote geheel. Onze planeet gaat op dit moment door diverse crises heen. Tegelijkertijd staan we op het punt van een evolutiesprong en ons lichaam heeft alle informatie en (potentiёle) bedrading al in zich om deze sprong te nemen.lees meer

Wie goed rondkijkt in het wetenschappelijk onderzoek sinds 2000 vindt veel aanwijzingen hoe we als mens ons welzijn en onze verdere ontwikkeling kunnen ondersteunen. Dit kunnen we door vanuit ons innerlijk optimaal gebruik te maken van de plasticiteit ofwel het aanpassingsvermogen van ons lichaam. Met onze geest beïnvloeden we hoe de informatie in ons DNA zich uitdrukt in het lichaam, verjongend kan werken en welke verbindingscircuits ons zenuwstelsel vormt, en meer.

Wetenschappelijk onderzoek aan allerlei vormen van meditatie en meditatieve beweging (waaronder yoga) laat vanaf het DNA-en celniveau zien hoe lichaam en geest uit een stresspatroon naar een staat van rust en harmonie gaan, die we vervolgens uitstralen op onze omgeving. Als je liefdevol, blij en gelukkig bent, kunnen anderen dit ook voelen dankzij de spiegelneuronen in hun hersenen. Onze sluimerende talenten worden wakker doordat de onbewuste onderdrukking ervan opgeheven wordt. Ons zeer plastische lichaam verandert in een voertuig voor verdere evolutie.

Er ligt een mooie weg voor ons open. De eerste stap op deze weg is eenvoudig te zetten en is het begin van een fascinerende reis.

 

PIJNAPPELKLIER

De pijnappelklier, middelaar tussen binnen en buiten

Lezing door Dr. Saskia Bosman, bioloog

Over hoe je de pijnappelklier op basis van onvoorwaardelijke universele liefde kunt inzetten voor je gezondheid en innerlijke groei. Deze lezing gaat over een heel klein maar belangrijk kliertje midden in de hersenen. De cellen ervan zijn zowel hersen-neuronen als hormoon-producenten. Ze communiceren via electrische signalen met de rest van ons zenuwstelsel en met onze zintuigen en ze geven hormonen af aan ons bloed, die ons hele lichaam beïnvloeden en bepalen in welke bewustzijnsstaat we zijn. De pijnappelklier pikt vele soorten signalen op uit ons lichaam, uit onze aardse omgeving en tot ver uit de kosmos en zendt ook signalen terug. De pijnappelklier is de middelaar tussen onze binnen- en buitenwereld, tussen de verschillende bewustzijnsstaten en speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. lees meer

Deze lezing zal gaan over:

 

De pijnappelklier in gezondheid en genezing.

Over de rol van de pijnappelklier voor het behoud van onze gezondheid en bij ziekten en genezing. De rol van licht en duisternis. Verkalking en ontkalking van de pijnappelklier. De pijnappelklier als middelaar tussen ons lichaam en onze omgeving. De biologie van de pijnappelklier.

 

De pijnappelklier en het bewustzijn.

Evolutie van de pijnappelklier als derde oog en veelzijdig waarnemingsorgaan. De pijnappelklierhormonen maken verschillende bewustzijnsstaten mogelijk. De mogelijke rol van de kristalletjes in de pijnappelkliercellen als zenders en ontvangers.

 

DE KOSMOS CYCLUS

Lezingen door Dr. Saskia Bosman, bioloog

Buitenaards leven – waar zoeken we naar?

De astrobiologie zoekt naar buitenaards leven en naar de geschikte omstandigheden ervoor. Dit gebeurt zowel in ons zonnestelsel als erbuiten. De meeste astrobiologen gaan uit van levensvormen zoals we die op aarde kennen. Zijn totaal andere levensvormen ook mogelijk? Hoe kunnen we die herkennen? Zijn ze al op de Aarde terecht gekomen? Hoe staat het met de zoektocht naar intelligent buitenaards leven?

Zoeken naar leven in ons zonnestelsel.

Met ruimtesondes wordt er druk gezocht naar leven in ons zonnestelsel. De eerste tekenen zijn al gevonden die mogelijk wijzen op leven in de bodem en lavagrotten van Mars, in het wolkendek van Venus en zelfs op Titan, een maan van de planeet Saturnus. Men rekent op microben en eenvoudige, meercellige levensvormen. Maar deze levensvormen kunnen totaal anders zijn dan de aardse levensvormen. Hoe gaan we ze vinden? Hebben levensvormen universele, meetbare kenmerken?

Sterrenkijkavond

Deze is buiten, zomogelijk in een volkssterrenwacht. Je wordt wegwijs gemaakt aan de sterrenhemel, waar veel mooie objecten te vinden zijn, geschikt voor verrekijkers tot en met krachtige telescopen. Breng je mobiele telefoon mee, want er zijn op sterrenkijkgebied ook leuke gratis apps te downloaden.

Dr. Saskia Bosman is bioloog en sinds de middelbare school geinteresseerd in sterrenkunde. Ze houdt graag de ontwikkelingen bij over ruimte, tijd en hoe het heelal in elkaar zit en werkt. De laatste jaren verdiept ze zich in de astrobiologie, doet nu ook onderzoek op dit gebied en is lid van de beroepsvereniging de European Astrobiology Network Association.

Data, tijd, lokatie: zie agenda.[/expand]