This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Reisverslag 2018 2020-02-03T19:43:54+01:00

Garantieregeling

Dolfijnreis in de Azoren was groot succes

Ponta Delgada (Azoren, Portugal) – De eerste InspiRadiance dolfijnreis (naar de Azoren) heeft3 t/m 10 juli 2018 plaatsgevonden en was een groot succes! Iedere ochtend vaarden we met de zodiac boot de zee op. We hebben 2 soorten walvissen ontmoet (2 Noordse vinsvissen en 7-8 potvissen) en grote scholen (pods) van 5 soorten dolfijnen waarvan we met 3 soorten (diervriendelijk en respectvol!) gezwommen hebben: tuimelaars, gevlekte dolfijnen en gewone dolfijnen. De andere 2 soorten waren gestreepte dolfijnen en zwarte zwaard’walvissen’. Dit was voor het Azoren-eiland São Miguel ongekend in 1 week! Deze ontmoetingen hebben ieder van onze groep van 10 deelnemers diep geraakt. Op iedere dolfijnentocht en ook op plekken op het eiland hebben we gemediteerd. De meditaties waren afgestemd op wat zich op dat moment voordeed.

Volgend jaar zomer weer! Houd deze website in de gaten; het staat er binnenkort weer op! Hieronder volgt een foto/filmverslag van de reis.

Lijst van ontmoetingen (2018):

Woensdag 4 juli:

In de ochtend gezwommen met gewone dolfijnen en Atlantische gevlekte dolfijnen.

Kleurige vissen. (C) 2018, Saskia Bosman

In de middag gesnorkeld in het binnenmeer (zeewater) van het Vila Franca eilandje, waar mooie gekleurde vissen te zien waren.

Donderdag 5 juli:

In de ochtend gezwommen met Atlantische gevlekte dolfijnen. Gezien vanuit de zodiac boot: 2 Noordse vinvissen en 7-8 potvissen.

Video: 2 Atlantische gevlekte dolfijnen die voor de boot uit zwemmen. (C) 2018, Saskia Bosman

‘s-Middags heb ik samen met een groepgenote de botanische tuin Jardim Antonio Borges bezocht om te kijken of het er rustig genoeg was om te mediteren en dat was zo.

Vrijdag 6 juli:

Landexcursie gemaakt naar Furnas, aan het andere eind van het eiland. Hier hebben we een theefabriek met plantage bezocht, gemediteerd in een zeer serene omgeving aan een kratermeer, een lunch gehad die met geothermische warmte gekookt was, wat we ook hebben zien gebeuren. Allerlei borrelende en bubbelende kokenhete poelen langsgelopen en gezwommen in een warm, knaloranje, ijzerrijk meer.

Het oranje meer. (C) 2018, Saskia Bosman

Tenslotte zijn we boven Vila Franca do Campo een lange trap op gelopen naar een kerk, waar we een enorm mooi uitzicht hadden over Vila Franca en het eilandje.

Zaterdag 7 juli:

‘s-Ochtends hebben we gezwommen met tuimelaars. We kwamen eerst een groep van 50 tegen, daarna een groep van 20 met 2 baby-dolfijntjes.

Video: tuimelaar moeder met jong. (C) 2018, Saskia Bosman

In de middag heeft een deel van de groep de botanische tuin Jardim Antonio Borges bezocht en gemediteerd tussen de plankwortels van een enorme Ficus macrophylla boom.

Zondag 8 juli:

Tijdens de ochtend op zee hebben we Atlantische gevlekte dolfijnen ontmoet. Daarna kwamen we in een plensbui terecht, uit 1 losse wolk. Na de bui zagen we gestreepte dolfijnen voorbij springen en tenslotte zwommen we met tuimelaars. Deze hadden echter al snel geen belangstelling meer voor ons, want ze kregen het vooral druk met elkaar. We zagen de mannetjes-tuimelaars hoog uit het water springen in een indrukwekkende lange optocht. Dit deden ze om de vrouwtjes te imponeren. Het was een andere groep dan die met de twee babies, die rustiger zwommen. Deze waren snel en druk, maar mooi om te zien.

In de middag hebben we de botanische tuin Palacio de Sant’Ana bezocht, eigenlijk de tuin van het presidentspaleis van de Azoren. Hier vonden we weer zo’n prachtige ficusboom, deze keer met meerdere stammen, die een soort levende kathedraal vormde. Hier hebben we gemediteerd.

Maandag 9 juli:

Deze dag werd er niet gezwommen vanwege een ruwe zee, maar vanuit de boot zagen we weer bijzonder gezelschap: eerst de tuimelaars met de twee kleintjes, daarna (en veel verderop) een school van zo’n 50 zwarte zwaard’walvissen’, grote dolfijnen die tot 7 meter lang kunnen worden. Ze hebben geen spitse, maar een ronde snuit. Ze eten vis en soms jonge dolfijntjes van de kleinere soorten.

Zwarte zwaardwalvissen. (C) 2018, Saskia Bosman

In de middag hebben we de botanische tuin van Jose do Canto bezocht. Hier vonden we in een stukje bos een open plek waar boomstammen omheen lagen, waar we mooi op konden zitten. Hier hebben we gemediteerd en alle walvisachtigen die we ontmoet hebben, hartelijk bedankt.

Dit was een onvergetelijke week, een waar geworden droom.

Saskia Bosman